over behandeling van nierstenen

water en nierstenen

Nierkolieken zijn erg indrukwekkend. Als alle problemen van de baan zijn, blijft de herinnering aan de helse pijn lang hangen. Veel mensen geven patiënten adviezen hoe je de volgende nierkoliek kan vermijden. Alle kleine beetjes helpen immers. Het allerbelangrijkste is veel water drinken. Drie liter per dag is nodig.

maar moet je water drinken tijdens een nierkoliek? beter niet !

en welk water moet je dan drinken?

Het antwoord is eenvoudig: kraantjeswater. Kraantjeswater is goedkoop en overal verkrijgbaar. Men drinkt best 2 tot 3 liter extra per dag. Smaak is voor iedereen anders en sommige mensen verkiezen flessenwater boven kraantjeswater. Flessenwater is nogal belastend voor het milieu (transport van bron naar consument, verpakkingskosten). Flessenwater is duurder dan kraantjeswater maar het is natuurlijk evengoed om flessenwater te drinken. Het is niet beter dan kraantjeswater om nierstenen te vermijden.

Men vermijdt best flessenwater dat erg veel zouten bevat zoals bijvoorbeeld Vichy-water. Het is dan ook weer niet nodig enkel water te kopen dat quasi geen zouten bevat: water dat voor babyvoeding aangeraden wordt. Al bij al maakt het dus niet zoveel uit welk water men drinkt. Belangrijker is dat men het drinkt. Zeker bij warm weer, als men veel zweet, is het belangrijk voldoende te drinken.

Koffie en thee worden best vermeden door mensen met nierstenen. Ze bevatten caffeïne. Er bestaat ook koffie zonder caffeïne. Men kan ook thee vinden op basis van zwarte thee. Cola bevat ook caffeïne en is dus ook te mijden. Er bestaat echter ook cola zonder caffeïne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.