over behandeling van nierstenen

moet je water drinken bij een nierkoliek?

Veel water drinken is bij nierkolieken niet aan te raden. Al te vaak denken mensen dat men veel moet drinken als men last krijgt van nierstenen. Dit komt omdat men altijd zegt ‘veel drinken’ tegen mensen met nierstenen.

Het veel drinken dient echter om nieuwe stenen te vermijden. Als de niersteen de urinestroom blokkeert zal veel drinken vaak nog meer pijn doen. Al het water dat men drinkt moet immers langs de nieren naar buiten.

Men moet natuurlijk ook niet volledig ophouden met drinken. De andere nier zal het bloed blijven zuiveren en de nodige urine maken.

2 Responses to moet je water drinken bij een nierkoliek?

  • shivan says:

    Is warme bier goed om te drinken bij niersteen patienten of te wel nierkolieken…..??????? Als u vindt van JA warme bier is goed om te drinken,kunt u dan direkt voor de patienten of te wel mensen met nierkolieken dit verklaren waarom WARME BIER goed is om te drinken?? En als u vindt NEE warme bier is niet goed om te drinken in zo een situatie,geef A.U.B. hiervoor ook dan een verklaring graag…???? Ik hoopt op een gunstige reactie uwerzijds…????

    • janvdk says:

      Het is een beetje een vreemde vraag. Veel drinken bij nierkolieken is geen goed idee. Om het even wat het is wat je drinkt. Warm bier lijkt me niet lekker. Bier bevat alcohol en doet het lichaam nog meer plassen dan nodig. Dus nog meer pijn . Nee: warm bier is geen goed idee.